برخلاف گرایش حراجی‌های اخیر از دنیای زنانه فاصله گرفتیم

(۱۸ آذر ۱۳۹۱)

شادی نویانی نمایشگاه گردان نمایشگاه یک مرد درباره شکل گیری این نمایشگاه که این روزها در گالری آن برپا است گفت: برپایی نمایشگاه یک مرد به صورت انفرادی دو سال پیش به ذهنم خطور کرد اما خیلی زود به این نتیجه رسیدم که پرداختن به این موضوع به صورت انفرادی نمی‌تواند اتفاق خاصی درهنرهای تجسمی ایران روی بدهد و نگاه ویژه‌ای نسبت به مرد را در جامعه به نمایش بگذارد، از این رو تصمیم گرفتم که ایده نمایشگاه یک مرد را به صورت گروهی به مرحله اجرا و نمایش بگذارم.

وی افزود: در ابتدا تصمیم گرفتم که این ایده را با حضور تعدادی زن نقاش به مرحله اجرا بگذارم اما وقتی کارهای زنان نقاش را مرور کردم متوجه شدم که کمتر زنی به موضوع مرد به صورت مستقل پرداخته است و برای بیشتر زنان نقاش سوژه‌هایی درباره خود و زندگی درونی‌اشان بیشتر اهمیت دارد و تعداد زنانی که در آثارشان به موضوعات اجتماعی می‌پردازند نیز انگشت شمار است از این رو از نقاشان مرد نیز برای اجرای این ایده دعوت کردم.

به گفته نویانی متاسفانه حراجی‌های منطقه هنر نقاشی ایران را تحت شعاع قرار داده است و این حراجی‌ها موجب شده که نقاشان بیش از پیش به کشیدن پرتره زن بپردازند.

نویانی با اشاره به تحقیقی که در سال 2004 از سوی یک گروه پژوهشگر درباره آثار موجود در موزه‌های سراسر جهان منتشر شده است گفت: براساس این تحقیق 83 درصد موضوع آثار موجود در موزه های سراسر جهان را زنان تشکیل می‌دهند و این در حالیست که تنها سه درصد هنرمندانی که آثارشان در موزه‌ها به نمایش گذاشته شده اند، زنان هستند. البته در سال های اخیر بسیاری از این آمارها تغییر کرده اند.

وی افزود: البته اگر به تاریخ هنرهای تجسمی در دوران باستان توجه کنیم به سادگی در می یابیم که فیگورمردان بیش از زنان مورد توجه هنرمندان بوده است ازاین رو تصمیم گرفتم که نمایشگاهی برخلاف حراجی های اخیر برپا کنم و چهره دیگری از هنرهای تجسمی ایران را به نمایش بگذارم.

نمایشگاه گردان نمایشگاه یک مرد با بیان این مطلب که از 30 هنرمند از گروه های سنی پیشکسوت تا جوان دعوت کرده ام که در این نمایشگاه حضور داشته باشند گفت: درنهایت 18 هنرمند دعوت من را قبول کردند که 12 نفر آنها را مردان تشکیل می دهند وتنها شش نفرشان زن هستند. نگاهم برای انتخاب این افراد از گروه سنی مختلف این بود که به موضوع مردان از زاویه دیدهای مختلف بپردازم.

فریدون آو، نیکزاد نجومی، هومن مرتضوی، پیمان هوشمند زاده،سیمین کرامتی، قدرت عاقلی، شادی نویانی، فرید مرشد زاده،مجید عباسی فراهانی، مجتبی امینی،هومن نوبخت، فروغ یاوری، نسترن صفایی،مملی شفاهی،ملیکا شفاهی،کیاناغیائی،شهرزاد ملکیان هنرمندانی هستند که در نمایشگاه یک مرد آثارشان به نمایش گذاشته شده است.

نویانی ادامه داد: با توجه به این که نگاه خودم درنقاشی فیگوراتیو است، در دعوت از هنرمندان و انتخاب آثارشان به این موضوع توجه کنم و آثار از نظر تکنیک پرش نداشته باشند و تنها نگاه مختلفی داشته باشند.

کارهای این مجموعه از 500 هزارتومان تا نه میلیون تومان قیمت گذاری شده اند. درمجموعه یک مرد هشت نقاشی، پنج عکس، سه مجسمه، یک وئدیو و یک اینستالیشن به نمایش گذاشته شده است.

نمایشگاه یک مرد از 17 تا 22 آذرماه در گالری آن برپا است.

 
صفحه اصلی | درباره ما | فرم عضویت | اخبار | سفر ها | انجمن ها | تماس با ما
Powered by: KisiaWEB | © Copyright 2011 www.honarman.com